Hoe werkt voetreflextherapie

                

Voetreflexologie is een van de krachtigste natuurlijke therapieën om stress en spanningen te bestrijden. 

Er komt meer evenwicht in het lichamelijke en emotionele psychische energiesysteem. 

Via de reflexzones kunnen tal van aandoeningen zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, darmproblemen, spierpijnen, storing in het zenuwstelsel, stress en slapeloosheid verminderen en zelfs geheel verdwijnen.

Deze therapie geeft ook een heilzame werking bij het herstellingsproces na ziekte, operatie of zwangerschap.       

 

Op de voeten (en handen) bevinden zich punten die corresponderen met een bepaald orgaan of orgaansysteem in het lichaam (reflexzones). Pijnlijke reflexpunten zijn een indicatie van een verstoorde energiebalans in het deel van uw lichaam dat daarmee correspondeert. Door het activeren van deze punten worden bloedsomloop, lymfestroom en zenuwbanen rond het betreffende orgaan gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd.             

De combinatie van de westerse en Chinese massagetechnieken is zeer effectief en versnelt de resultaten. Zo combineren de Chinezen de reflexzones met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten.

Bij voetreflextherapie  masseren ze het onderbeen en de knieën altijd mee, waardoor er een goede doorstroming op gang komt en het effect van de voetreflexbehandeling vele malen groter wordt. De Chinezen bleken totaal andere massagegrepen te gebruiken dan in het westen gebruikelijk was.

Zo kennen ze enkele specifieke punten, zoals het punt voor slapeloosheid en het diabetes punt. Punten die wij in het westen niet kennen. Kortom het systeem is completer dan het westerse. Het gebruik van de functies van de meridianen en het effect van elk specifiek acupunctuurpunt naast het effect van de reflexzones, geeft een enorme uitbreiding van mogelijkheden om klachten tegelijkertijd aan te pakken.

 

 

 

 

 

 

Subcategorieën