Tuina massage (TCM)

Tuina Massage 

In  de Chinli®-Tuina opleiding zijn we opgeleid in diverse massagetechnieken. 

In China is( Tuina)massage al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de geneeskunde. Bijna elk Chinees ziekenhuis heeft een massage afdeling. De effecten die men hiermee bereikt zijn enorm.

 

De Tuina massage is een krachtige, effectieve en bijzonder prettige lichaamsmassage waarbij spieren, bindweefsel en het lymfestelsel in beweging gezet worden!  De massages zijn zowel preventief als voor therapie te gebruiken.  

Cupping is ook een belangrijke pijler in onze opleiding, een methode waarbij via het vacuüm zuigen van de huid, blokkades op een effectieve manier worden opgelost. Ook deze techniek wordt al vele duizenden jaren met goede resultaten toegepast in de Chinese Geneeskunde.

 

De chinezen verwoorden het zo mooi in hun literatuur: 

"In het lichaam moet alles stromen als een helder bergbeekje, en niet blijven stilstaan zodat het vervuild tot een stinkende sloot"

Met andere woorden….. 

Als Bloed, Bindweefselvocht en Lymfe goed kunnen stromen en weefsels soepel zijn voel je je lekker.  Tevens zijn we opgeleid in de authentieke Chinese filosofie en kennis. Kennis en plezier gaan zo hand in hand

 

Ghuasha 

Guasha massage of Gua Sha massage komt oorspronkelijk uit China en is een meer dan 2000 jaar oude behandelmethode. Het woord Guasha betekent "een ziekte uit het lichaam schrapen".

Een Guasha massage is een zachte, vriendelijke, pijnloze behandeling.

 

Met een Guasha behandeling maak je het lichaam schoon!(ideaal bij afvallen of na een een operatie)

Door met de jade steen over deze punten te strijken activeren we het lichaam om de aanwezige afvalstoffen af te voeren. Door het afvoeren van deze afvalstoffen zullen we ons een stuk beter gaan voelen. Op de plaatsen waar veel blokkades zitten verschijnen rode strepen, variërend van diep rood tot bijna zwart. Deze plekken verdwijnen weer na een aantal dagen. 

Met veel passie voor mijn vak hoop ik jullie in mijn praktijk te mogen begroeten.

Reflextherapeut en  Chinli®-Tuina Therapeut Helen Rond